Huidige wachttijd
Er zijn op dit moment helaas geen vrije plekken beschikbaar.
Ilse van Kuilenburg
GZ-psycholoog
Jeugd en Jongvolwassenen
Volwassenen
Mijn naam is Ilse van Kuilenburg, en ik ben GZ-psycholoog. Na ruim 17 jaar werkzaam te zijn (geweest) binnen de Specialistische GGZ heb ik de stap genomen naar een eigen praktijk in de BGGZ. En ben ik sinds augustus 2022 aangesloten bij Praktijk Kern, een samenwerkingsverband van psychologen.
In mijn praktijk bied ik behandeling aan kinderen (vanaf 8 jaar), jongeren en jongvolwassenen. Ook volwassenen kunnen bij mij terecht voor diverse problemen. Mijn specialismen liggen in behandeling van trauma, overspannenheid en overbelasting, angst- en stemmingsklachten, identiteitsproblemen, emotieregulatie-, slaap- en eetproblemen en (milde) verslavingsproblemen. Verder bied ik behandeling en begeleiding bij ADHD en ASS, en ben ik gespecialiseerd in lichaamsgericht werk, bevallings-gerelateerd trauma, en werk ik samen met Centrum Seksueel Geweld. Voor jongeren bied ik een training aan: NO Stress (14 – 18 jaar), twee keer per jaar.
Binnen de praktijk wordt zorg verleend vanuit de Jeugdwet en de Generalistische BGGZ. De praktijk is gevestigd binnen het Gezondheidscentrum aan de Roodenburgerstraat 1A, en het Gezondheidscentrum aan de Dieperpoellaan 28 in Leiden. Waar nodig werk ik samen met collega-therapeuten, huisartsen, fysiotherapie, haptotherapie, systeem- en/of relatie therapie, Jeugdteams en andere disciplines.
Daarnaast geef ik met veel plezier nascholing en supervisie aan cognitief gedragstherapeuten, GZ-psychologen en psychologen in opleiding!
Werkwijze
Mijn visie is behandeling bieden vanuit samenwerking en betrokkenheid, en een holistische blik, om jou te helpen weer beter in je vel te komen, en je evenwicht en kracht weer te hervinden.
Startend met jouw vraag, bied ik psychotherapie volgens de nieuwste, wetenschappelijke richtlijnen.
In mijn werkwijze val ik terug op wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethoden zoals CGT, EMDR, schematherapie, ACT, mindfulness, exposure en diverse verwerkingstechnieken. Daarnaast ben ik ook getraind in de oplossingsgerichte psychotherapie, positieve psychologie, coaching en lichaamsgericht werk. Het is afhankelijk van de problemen, je persoonlijkheid en voorkeur welke aanpak het beste aansluit!
Bij stress en emotionele problemen speelt een wisselwerking tussen lichaam en geest vaak een rol en dit kan het natuurlijk herstel of verwerkingsproces in de weg staan. Aandacht voor het lichaam en zelfzorg/leefstijl wordt dan ook meegenomen in de behandeling.
Indien er meerwaarde bestaat, stel ik ook verwijzing voor naar andere disciplines zoals haptotherapie, diëtiek, fysiotherapie, arts of psychiater (farmacotherapie) of andere vormen van ondersteuning zoals yoga, bokstherapie of running therapy.
Ik werk klachtgericht en vanuit het ‘hier en nu’. De hulpvraag en de huidige situatie zijn het uitgangspunt van de behandeling. Dat neemt niet weg dat er verbinding met het verleden gelegd kan of zal worden, indien het helpend is om tot inzicht en verandering te komen!
http://www.praktijkkern.nl/bestanden/Information-English-spoken-treatment.pdf
Registraties en lidmaatschappen
Opleiding
2003 Klinische- en Gezondheidspsychologie (Universiteit Leiden)
2010 Mindfulness training (MBCT, MBSr) (Centrum Mindfulness, Den Haag)
2011 Cognitief gedragstherapeut VGCt (Cure & Care, Arnhem)
2011 EMDR therapeut Volwassenen (VEN)
2014 Gezondheidszorgpsycholoog met differentiatie Kind & Jeugd, BIG (RINO Rotterdam/Leiden)
2015 Supervisorenopleiding VGCt (VGCt-erkend supervisor) (Cure & Care, Arnhem)
2017 Dialectische gedragstherapie, DGT basisopleiding (RINO, Amsterdam)
2019 Therapeutisch psychologisch onderzoek / diagnostiek (Viersprong Academy)
2019 EMDR practitioner Kind & Jeugd en Volwassenen (VEN)
2021 Imaginaire exposure therapie (RINO zuid, Eindhoven)
2021 VERS-training (Basis, en VERS-I) (Trimbos, Utrecht)
2022 Schematherapie, met differentiatie Kind & Jeugd (VSt)
2022 ACT basisopleiding, (Cure & Care, Arnhem)
2023 Traumasensitieve yoga (foundational training) (TCTSY, USA)
Daarnaast heb ik diverse cursussen en trainingen gevolgd, o.a. op gebied van diagnostiek en behandeling van ADHD, eetstoornissen, trauma en PTSS, emotieregulatie, transitiepsychiatrie, genderidentiteitsproblematiek, verslaving.
Lidmaatschappen
LVVP (Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychologen)
ZP Jeugd (Zelfstandige Praktijken Jeugd, Holland Rijnland)
VGCT (Vereniging voor Gedragstherapieën en Cognitieve therapie); sectiebestuur Kind & Jeugd
VSt (Vereniging voor Schematherapie)
VEN (Vereniging EMDR Nederland); congrescommissie/eVENtcie (VEN)
VVAa (Vereniging voor Arts en Andere zorgverleners)
Registraties
BIG registratienummer: 69918228525
AGB code zorgverlener: 94017212
AGB code praktijk: 94067005
KvK nummer: 68535635
Aanmelding
Aanmelding
NB de praktijk heeft helaas momenteel een aanmeldstop.
Je kunt jezelf (of je kind) bij mij aanmelden met een verwijsbrief (BGGZ) van de huisarts of het Jeugd Team (JT). Dit kan via Zorgdomein, per email (info@gzvankuilenburg.nl) of via het contactformulier op deze website.
Eventueel kan vooraf ook telefonisch contact worden gezocht (06-83593253) voor overleg op het spreekuur (maandag en woensdag 8.00-8.30 uur).
Je kunt bij mij terecht voor verschillende psychische klachten, problemen en stoornissen, bijvoorbeeld angsten, somberheid of stemmingswisselingen, dwang, trauma gerelateerde klachten, lichamelijke klachten waar geen oorzaak voor gevonden kan worden, eetproblemen en/of overgewicht, slaapproblemen, ADHD, emotieregulatie problemen, overspannenheid of burn-out, rouwverwerking, levensfasegebonden problemen, milde middelen- of gedragsverslavingen.
Ook voor bevallingsgerelateerde trauma’s en begeleiding in het proces daarom heen, kun je bij mij terecht. Naast specialisatie in trauma, ben ik ook gespecialiseerd in emotieregulatie problemen, ADHD coaching en overspannenheid / burn-out.
Naast GGZ zorg is het ook mogelijk coachingstrajecten te volgen op gebied van leefstijltraining en – verandering (vanuit positieve psychologie), i.c.m. stress management, voeding, sport- en beweegprogramma’s. Deze zorg valt echter niet altijd binnen de vergoeding van de zorgverzekering.
Niet alle problemen en stoornissen (bijv. aanpassingsstoornissen, relatieproblemen) vallen onder de GGZ-verzekerde zorg. Coaching op gebied van leefstijl, voeding, sport en beweging valt ook buiten de verzekerde zorg.
See below for English treatment possibilities.
Ik zal na aanmelding een korte telefonische intake (ca. 15 minuten) uitvoeren om te vragen naar de hulpvraag en klachten en een eerste afspraak te plannen voor een intake/kennismakingsgesprek. Per mail wordt een vragenlijst en verdere informatie (algemene voorwaarden, privacy) over de praktijk toegezonden. Ook stuur ik een aanmeld- en toestemmingsformulier op.
Bij kinderen jonger dan 16 jaar dienen beide (gezaghebbende) ouders te ondertekenen en dient tenminste één van de ouders bij het intakegesprek aanwezig te zijn.
Het is prettig als u het aanmeldingsformulier en de toestemmingsverklaring voor onze eerste afspraak kunt terugsturen (via ZIVVER).
Als zorgaanbieder ben ik verplicht om het burgerservicenummer (BSN) op te nemen in het elektronisch dossier en te gebruiken bij eventuele gegevensuitwisseling. Dit betekent dat je (of je kind) een geldig identiteitsbewijs mee dienen te nemen naar de eerste afspraak.
Eerste afspraak
Mee te nemen op de intake:
* Geldig legitimatiebewijs (identiteitskaart, paspoort, rijbewijs)
* Zorgverzekeringspas of -polis (nummer)
* Verwijzing van de huisarts (of het JeugdTeam)
* Per mail toegestuurde vragenlijst en (ingevulde) formulieren
* Bij < 16 jaar: ondertekening of machtiging van beide (gezaghebbende) ouders
Na ongeveer 1 à 2 gesprekken (intake) bespreken we, op basis van de verzamelde gegevens, of je op de juiste plek bent of dat doorverwijzing noodzakelijk is. Op basis van de diagnose, de ernst en complexiteit van je probleem wordt een inschatting gemaakt van de behandelduur.
Vervolgens stellen we samen een behandelplan op, waarin de probleembeschrijving staat opgenomen, en ook het doel van de behandeling en hoe we daaraan gaan werken.
Soms is het zinvol om gezinsleden of partner één of meer keer uit te nodigen. Bij kinderen en jongeren nodig ik standaard de ouder(s) uit voor een gesprek.
Een behandelafspraak (consult) duurt 45-60 minuten. We werken samen aan verandering aan de hand van verschillende psychotherapeutische methodieken (zie werkwijze). Om een beeld te krijgen van het effect van de behandeling vraag ik voorafgaand, en aan het einde van de behandeling, om een klachtenlijst in te vullen. De beëindiging van de behandeling vindt in een afsluitend gesprek waarin we de behandeling evalueren en vooruit kijken naar wat eventueel (nog) nodig is. Het verloop van de behandeling wordt teruggekoppeld aan de verwijzer en eventuele door- of terugverwijzing kan worden geadviseerd.
Behandelafspraken vinden binnen de praktijk plaats en, in overleg, is beeldbellen ook een mogelijkheid.
Onderzoek (diagnostisch) neemt meestal drie consulten in beslag. Daarnaast wordt er een gesprek gevoerd met een ouder of partner (ontwikkelingsanamnese).
Kinderen (vanaf de basisschoolleeftijd), jongeren en jongvolwassenen kunnen bij mij terecht voor diagnostiek en behandeling van diverse problemen en klachten, bijvoorbeeld angsten (sociale angst, faalangst, angst voor dieren of naalden), somberheid, stemmingswisselingen, spanning en stress, paniek, dwangklachten, traumagerelateerde- en PTSS klachten, problemen binnen de sociale omgang (autisme), slaap- en eetproblemen, school- of werkgerelateerde problemen (overbelasting, overspannenheid, concentratie problemen, planning- en overzichtsproblemen, uitstelgedrag), aandacht-, concentratie- en planningsproblemen (ADHD), persoonlijkheidsproblemen (onzekerheid, zelfbeeld, identiteit), milde verslavingsproblemen (bijv. overmatig gamen, blowen, alcohol drinken).
Privacy
De door je of jullie verstrekte informatie wordt in vertrouwelijkheid behandeld (AVG). Zonder je of jullie toestemming wordt geen informatie aan derden verstrekt.
Klachten
Wanneer je een klacht hebt of niet tevreden bent wil ik je vragen dit eerst met mij te bespreken, zodat we in overleg kunnen kijken of we er samen uitkomen. Wanneer je dit niet wenst kun je gebruik maken van de klachtenregeling via mijn beroepsvereniging LVVP. Je kunt bij mij aangeven dat je een klacht hebt en dan kan ik je een klachtenformulier verstrekken om contact op te nemen met de LVVP.
http://www.praktijkkern.nl/bestanden/Information-English-spoken-treatment.pdf
Werktijden
Werkdagen en – tijden
Op maandag, woensdagochtend en vrijdag, ben ik werkzaam binnen het gezondheidscentrum aan de Roodenburgerstraat 1A, in Leiden
Op dinsdagavond ben ik werkzaam binnen het gezondheidscentrum bij Leidse Hout; Dieperpoellaan 28, Leiden.
Op donderdag bied ik online behandeling en supervisie.
Bereikbaarheid
Telefonisch: 06-83593253
Per e-mail: info@gzvankuilenburg.nl
Of via de website: www.praktijkkern.nl, www.gzvankuilenburg.nl
Ik heb telefonisch spreekuur (06-83593253) op woensdag van 08.00 – 08.30 uur. Het is dan mogelijk te bellen voor afspraken, een kort telefonisch consult of andere vragen.
Wanneer ik telefonisch niet bereikbaar ben kun je voicemail inspreken of een email sturen, dan neem ik zsm contact op!
Contracten verzekeraars
In 2025 heb ik een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat de verleende zorg 100% vergoed zal worden, indien er sprake is van een geldige verwijzing BGGZ met diagnose. Wel dient rekening te worden gehouden met het eigen risico; dit wordt in rekening gebracht bij de cliënt.
Zorg vanuit de Jeugdwet (18-) wordt vergoed vanuit gemeentefinanciering, indien er geen sprake is van een cliëntenstop.
Wachttijden
Wachttijd
NB De praktijk heeft helaas momenteel een aanmeldstop voor volwassenen (23+).
Aanmelding van jeugdigen en jongvolwassenen kan in overleg, echter houdt rekening met een wachttijd van > 6 maanden.
Wachttijd voor intake/kennismakingsgesprek: … weken
Wachttijd tussen intakegesprek en start behandeling: … weken
Tijdens de wachttijd is de huisarts verantwoordelijk en eerste aanspreekpunt bij crisis of calamiteiten.
Als je gebruik maakt van het contactformulier dien je in ieder geval je naam, telefoon nummer, emailadres en bericht in te vullen.
Aanmelding kan ook via email: info@gzvankuilenburg.nl of telefonisch (0683593253)
Vakantie
Vakantie
De praktijk is gesloten in de volgende vakantieperioden in 2025;
21 december t/m 3 januari (2025), 21 februari t/m 2 maart, 19 april t/m 27 april, 5 mei (bevrijdingsdag), 29 mei (Hemelvaartsdag), 9 juni (Pinksteren), 18 juli t/m 10 augustus, 20 december t/m 4 januari (2026).
Waarneming
Tijdens afwezigheid ben ik beperkt per email bereikbaar voor aanmeldingen, vragen of overleg.
Indien nodig verzoek ik u contact op te nemen met uw huisarts bij dringende zaken.
Eventueel is in overleg met mij een waarnemingsconsult mogelijk bij een collega-psycholoog: Mariëlle van der Poel, tel.nr. 0642332745 of Judith van Gils (Jeugd).
Bij crisis of spoedeisende vragen wil ik je/jullie adviseren contact op te nemen met de huisarts (tijdens kantoortijden), huisartsenpost of SEH (buiten kantoortijden).