Huidige wachttijd

Er is momenteel een aanmeldstop voor nieuwe cliënten

Mariëlle van der Poel

GZ-psycholoog
Eerstelijnspsycholoog

In 1994 voltooide ik mijn studie in de klinische en gezondheidspsychologie, na voorafgaand gewerkt te hebben als verpleegkundige in de algemene gezondheidszorg. Tussen 1994 en 2003 behaalde ik mijn registraties als Eerstelijnspsycholoog NIP en GZ-psycholoog BIG.

In mijn professionele ontwikkeling als psycholoog heb ik mij verdiept in diverse psychotherapeutische benaderingswijzen. Mijn benadering is holistisch, waarbij ik de psychologische, lichamelijke en systemische aspecten in beschouwing neem en integreer in mijn behandelingen. Hierbij is het uitgangspunt de unieke situatie en behoeften van mijn cliënt.
 
Vanaf 2002 ben ik als zelfstandig psycholoog gaan werken en een samenwerking aangegaan met collega psychologen, nu onder de naam Praktijk Kern . Onze samenwerking omvat overleg, doorverwijzing en waarneming voor elkaar.
Ik lever zorg binnen de Generalistische Basis GGZ. De Generalistische Basis GGZ is bedoeld voor mensen met lichte tot matig ernstige stoornissen en de behandeling zal daarin vrij kortdurend zijn. 
 
Sinds 2003 maak ik deel uit van het landelijk netwerk voor ADHD bij volwassenen. 
Ik geef supervisie aan GZ-psychologen in opleiding.
U kunt bij mij terecht voor verschillende psychische klachten, problemen en stoornissen: depressieve klachten, angsten (paniekstoornis, fobieën, dwangklachten, angst voor ernstige ziekten), traumagerelateerde klachten, lichamelijke klachten waar geen oorzaak gevonden voor kan worden, eetproblemen, ADHD, overspannenheid en burn-out, rouwverwerking, levensfaseproblematiek en relatieproblematiek. 
 
Na ongeveer 1 à 2 gesprekken kan op basis van de verzamelde gegevens (gesprek en eventuele testresultaten) een oordeel gegeven worden of u op de juiste plek bent of dat doorverwijzing noodzakelijk is. Op basis van de diagnose, de ernst en complexiteit van uw probleem wordt een inschatting gemaakt van de behandelduur.
Vervolgens wordt het behandelplan opgesteld waarin de probleemomschrijving geformuleerd wordt, het doel van de behandeling en hoe we daar aan gaan werken.
 
Soms is het zinvol om uw partner of een ander gezinslid één of meer keer uit te nodigen. 
 
Ik werk klachtgericht en vanuit het ‘hier en nu’. De huidige situatie en klachten is het uitgangspunt van de behandeling. Dat neemt niet weg dat er verbinding met het verleden gelegd kan worden om inzicht te krijgen in het ontstaan en voortbestaan van de klachten. 
Ik werk niet vanuit een specifiek psychotherapeutisch kader maar gebruik technieken uit verschillende stromingen (gedrags- en cognitieve therapie(CGT), EMDR, mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Compassion Focused Therapy (CFT), focusing en contextuele therapie (maak daarbij gebruik van poppetjes)). Het is afhankelijk van de problemen en personen welke aanpak het beste aansluit.
Bij veel stress- en emotionele problemen speelt een verstoring van de connectie tussen lichaam en geest een rol en wordt het natuurlijk herstel of verwerking belemmerd. In mijn behandeling zal de aandacht voor het lichaam meegenomen worden of soms wordt de behandeling in samenwerking met een psychosomatisch fysiotherapeut of haptotherapeut gedaan. 
 
Tijdens de behandeling werken we samen aan verandering van de problemen of klachten. Een consult duurt 45-60 minuten. 
Een onderdeel van de behandeling kan het gebruik van e-health-modules zijn waarbij u in een beveiligde internetomgeving thuis kunt werken aan uw problemen.  Indien gewenst kunnen de behandelafspraken ook via beeldbellen gedaan worden. 
De beëindiging van de behandeling vindt in een afsluitend evaluerend gesprek plaats.
 
Onderzoek naar AD(H)D neemt meestal drie diagnostiek consulten in beslag. Daarnaast zal er bij voorkeur een gesprek gevoerd worden met een ouder of partner (heteroanamnese). 

Opleiding

1986    Algemeen verpleegkundige
1989    Opleiding Maatschappelijke Gezondheidszorg
1994    Klinische en Gezondheidspsychologie (Universiteit Leiden)
1997    Registratie Eerstelijnspsycholoog NIP
2003    Gezondheidszorgpsycholoog BIG
 

Lidmaatschappen

NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) 
LVVP (Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychologen) 
Netwerk ADHD bij volwassenen
ACBS (ACT-therapeut) 
Vereniging EMDR Nederland (VEN)
 

Registratienummers

BIG registratienummer: 09013801625 
AGB code zorgverlener: 94-00785 
AGB code praktijk: 94-055335 
KvK nummer: 27349439

LVVP visitatie 30-4-2021

U kunt zich telefonisch (06 4233 2745) of via het contactformulier op de website aanmelden. Indien u zich telefonisch wilt aanmelden kunt u het best bellen tijdens mijn telefonisch spreekuur op maandag, dinsdag en donderdag van 12.00 tot 13.00 uur.
Daarna zal er een korte telefonische intake plaatsvinden waarin bekeken wordt of u op de juiste plek bent  en op de wachtlijst geplaatst  wordt. 

De verwijsbrief kan via ZorgDomein gestuurd worden.

 

Locaties en tijden
Op maandag werk ik in het gezondheidscentrum aan de Oosterkerkstraat. Op dinsdag en donderdag ben ik werkzaam in het gezondheidscentrum aan de Roodenburgerstraat. Op donderdag werk ik ook ’s avonds.

Bereikbaarheid
Als ik in gesprek ben neem ik geen telefoon aan, maar als u een boodschap inspreekt op mijn voicemail dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Ik heb telefonisch spreekuur (tel. 06 4233 2745) op maandag, dinsdag en donderdag van 12.00 tot 13.00 uur. U kunt dan bellen voor afspraken, een kort telefonisch consult of andere vragen. U kunt mij ook altijd bereiken per e-mail (marielle@praktijkkern.nl).

Zorgverzekeraars

Voor 2025 heb ik met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract. Dit betekent dat de kosten van de behandeling van verzekerde zorg direct gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar. Voor verzekerde zorg is een verwijsbrief van uw huisarts nodig. 

No-show

Indien u niet verschijnt op de afspraak zonder tijdige afmelding  (binnen 24 uur) ontvangt u een factuur van €100,-. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij uw verzekeraar.

Onverzekerde zorg

Voor onverzekerde zorg en supervisie is het tarief €120,- per uur.

 

Wachttijd nieuwe aanmeldingen:
Er is  momenteel een aanmeldstop voor nieuwe cliënten.

 

NB. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact opnemen met uw verwijzer of met uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan u helpen bij het zoeken naar een andere behandelaar zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Vakantie

 

Waarneming

 

Crisis

Bij crisis of spoedeisende vragen adviseer ik contact op te nemen met de huisarts (tijdens kantoortijden), huisartsenpost of SEH (buiten kantoortijden).

Ga naar de inhoud